[Premier League] Manchester City houdt druk op United

Manchester City blijft meedoen in de titelstrijd in de Premier League. De nummer twee won woensdag in eigen huis met 2-1 van Chelsea. Het verschil met koploper Manchester United is daardoor weer een punt. Chelsea kwam in Manchester wel op voorsprong via Gary Cahill, maar Sergio Aguero trok de stand vanaf de penaltystip gelijk. Samir Nasri besliste de wedstrijd in de slotfase op aangeven van invaller Carlos Tévez.

Liverpool gaf een 2-0 voorsprong weg en verloor in Londen van Queens Park Rangers: 3-2. Sebastian Coates en Dirk Kuijt zorgden na rust voor de doelpunten van Liverpool, maar in het laatste kwartier richtte QPR zich op. Via treffers van Shaun Derry en Djibril Cissé kwam de thuisploeg op gelijke hoogte en in blessuretijd kroonde Jamie Mackie zich tot matchwinnaar.

Ook Tottenham Hotspur liep averij op. Thuis tegen Stoke City kwam de ploeg niet verder dan 1-1. Cameron Jerome zette de bezoekers een kwartier voor tijd op voorsprong, maar in blessuretijd kopte Rafael van der Vaart de gelijkmaker binnen.

Ondanks het punt moet Tottenham de derde plaats aan Arsenal laten. De Gunners boekten een benauwde 1-0 uitzege bij Everton. Thomas Vermaelen kopte al in de achtste minuut vanuit een hoekschop raak.