McClaren: "Dit is normaal"

In de strijd om de landstitel heeft FC Twente drie kostbare punten in rook op zien gaan tegen Feyenoord (0-2). Coach Steve McClaren toont zich echter niet zo somber. "We hebben even een kop koffie gedronken en geprobeerd om over deze teleurstelling heen te raken."

"We hebben de spelers uitgelegd hoe dit komt en dat zoiets normaal is tijdens het seizoen. We moeten het gevoel van tegenslag bestrijden, maar we beseffen ons dat we nog steeds meedoen om de titel", aldus McClaren die zich allerminst uit het veld laat slaan door het verlies tegen Feyenoord. Volgens de Engelsman mag zijn ploeg absoluut nog niet worden afgeschreven voor de landstitel.

"Nu mogen we geen fouten meer maken, we hebben een aantal mogelijkheden laten liggen. Het is normaal dat zoiets tijdens het seizoen gebeurt, men noemt dat een crisis. Ik zeg: laten we ons eruit vechten, we hebben daarvoor een paar geweldige kansen voor de boeg."

De voormalige bondscoach van Engeland kijkt terug op een bewogen week. "We konden niet goed omgaan met de heftigheid en de emoties rondom de wedstrijden tegen PSV, N.E.C. en Schalke 04. Hier moeten we wat aan doen. Als je wat wilt bereiken, dan moet je vijftig tot zestig wedstrijden per seizoen spelen en dan moet je leren wedstrijden als deze zien te winnen."