Koeman: "Moesten initiatief, durf en lef tonen"

Feyenoord boekte tegen FC Twente een uitermate knappe zege in Enschede (0-2). Coach Ronald Koeman schrijft het succes toe aan de 'hands-on mentaliteit' van zijn ploeg. "Het was geen test, want hier zijn we regelmatig in geslaagd."

"Uiteraard was dit ook een uitoverwinning tegen een grote club en wat we hier eerder niet konden halen, hebben we nu wel gedaan", aldus een zeer tevreden Koeman tegenover Eredivisie Live. "Dik verdiend, we hebben de beste kansen gehad en het beste spel van de wedstrijd laten zien."

"We hebben ze stevig aangepakt. Het was een moeilijke ploeg, die misschien wat vermoeid was. Twente heeft alles op alles in de competitie gezet, maar dan moeten ze het wel laten zien. Wij zijn met hen de strijd aangegaan en dat is prima verlopen", zo voegde de coach van de Rotterdammers eraan toe.

"We hebben voor de wedstrijd op het vertrouwen gehamerd. Natuurlijk zijn dit moeilijke wedstrijden, maar je moet initiatief, durf en lef tonen. Dan kan het best een keer fout gaan en dat is helemaal niet erg, maar je moet wel een tegenstander durven aanpakken. Dat hebben we geprobeerd, we zijn in de wedstrijd gegroeid en we hebben het Twente heel moeilijk gemaakt."