Huntelaar: "Stevens werd boos in de rust"

Trainer Huub Stevens ging in de rust van de Europa Leaguewedstrijd tegen FC Twente flink tekeer. "Hij was heel boos ja, maar iedereen was pissig. Dus er is wel even wat gezegd", zegt de spits van Schalke 04. De spelers trokken zich de kritiek aan en wonnen dankzij een prima tweede helft met 4-1, waarmee ze Twente uit de Europa League knikkerden.

Met drie doelpunten, waarvan twee na rust, was Huntelaar donderdagavond de absolute uitblinker. In totaal staat de teller voor hem dit seizoen al op 37 goals, een verbetering van het clubrecord van Schalke-legende Klaus Fischer. "Dat is leuk meegenomen, maar niet het belangrijkste", hield hij zich op de vlakte.

Huntelaar deed in de eerste helft, toen Schalke met 1-0 achterstond, een vergeefse poging om een penalty te forceren. "Het was niet echt een schwalbe, maar het contact was heel licht", zegt de speler, die voor zijn duik een gele kaart kreeg. "Ik probeerde er gewoon mijn voordeel mee te doen."

Schalke weet vrijdagmiddag wie zijn volgende tegenstander wordt. AZ, Atletico Madrid, Athletic Bilbao, Valencia, Hannover 96, Sporting Portugal en Metalist Kharkiv zijn de andere kwartfinalisten.

Huntelaar: Stevens werd boos in de rust (Foto: Novum)