[Video] Eerbetoon voor Wlodi Smolarek in Polen

Polen heeft eerder vandaag afscheid genomen van de vader van Ebi Smolarek, Wlodi. Hij overleed in de nacht van dinsdag op woensdag op 54-jarige leeftijd.

Veel voetballers woonden de plechtigheid bij. Zo waren onder meer Jerzy Dudek, Thomas Rzasa en een afvaardiging van Feyenoord aanwezig. Ben Wijnstekers, aanvoerder van de Rotterdammers in de tijd van Wlodi, en hoofd scouting Maup Martens gaven acte de présence.

Tijdens de wedstrijden die dit weekend in de Poolse competitie werden gespeeld, werd eveneens stilgestaan bij het overlijden van Wlodi Smolarek. In de 54e minuut werd onder meer de wedstrijd tussen Wisla Krakow en Lech Poznan kort gepauzeerd. Vervolgens ging het aanwezige publiek staan en applaudisseerde een minuut lang.

Ook in de Nederlandse competitie wordt dit weekend stilgestaan bij de dood van Wlodi Smolarek. Bij de wedstrijd tussen Feyenoord en FC Utrecht, de twee clubs waar de voormalig voetballer voor uitkwam, wordt voor aanvang een minuut stilte in acht genomen. Daarnaast spelen beide ploegen met rouwbanden.


Het eerbetoon voor Wlodi Smolarek tijdens Wisla Krakow - Lech Poznan