[Premier League] Bolton wint degradatieduel van QPR

Bolton Wanderers heeft zaterdag goede zaken gedaan in de strijd tegen degradatie in de Premier League. Bolton won thuis met 2-1 van concurrent Queens Park Rangers. Het winnende doelpunt werd in de 86e minuut gemaakt door de Kroaat Ivan Klasnic.

De eerste helft stond in het teken van een niet gegeven doelpunt aan QPR. Bolton-keeper Adam Bogdan stopte een kopbal van Grant Hill achter de doellijn. Dat ontging echter de arbitrage. Bolton kwam door een doelpunt van Darren Pratley nog voor rust op voorsprong. De middenvelder mocht ongehinderd van dichtbij binnenkoppen.

Kort na de pauze maakte Djibril Cissé gelijk. Beide teams bleven voor de overwinning strijden, maar tot grote kansen kwam het niet. Uiteindelijk maakte Klasnic in de slotfase het beslissende doelpunt.

Bolton passeert door de zege QPR op de ranglijst. Beide teams staan nog net boven de degradatiestreep. De concurrenten om degradatie, Wigan Athletic, Blackburn Rovers en Wolverhampton Wanderers komen later dit weekeinde in actie.