Douglas in beeld als opvolger Vertonghen

Douglas staat bovenaan het lijstje van Ajax om Jan Vertonghen te vervangen bij een verwacht vertrek. De verdediger van FC Twente is de eerste optie voor trainer Frank de Boer, maar ook de centrale verdedigers van AZ, Niklas Moisander en Nick Viergever, staan op de schaduwlijst, schrijft het AD.

De Boer is zeer gecharmeerd van de genaturaliseerde Braziliaan Douglas. "Een echte centrumverdediger, een moordenaar", zegt hij in de krant. "Hij is zeker een optie voor ons."

Volgens De Boer hangt een overgang van Douglas naar Ajax vooral af van het prijskaartje. "En iedereen weet: als Ajax zich bij een club meldt voor een speler, dan gaat onmiddellijk de prijs omhoog."

De 24-jarige Douglas heeft nog een contract voor een jaar in Enschede, maar FC Twente heeft nog een optie voor een extra jaar. De verdediger gaf eerder al aan toe te zijn aan een nieuwe uitdaging. Hij zou Vertonghen moeten opvolgen die eveneens nog een contract heeft voor een jaar, maar naar verwachting in de zomer vertrekt uit Amsterdam.


Douglas in beeld als opvolger Vertonghen (Foto: Novum)