Peter Craig gaat Top Gun 2 schrijven

Fans van Top Gun hebben er jaren op gewacht maar hun geduld lijkt nu beloond te worden. Schrijver Peter Craig heeft er voor getekend om een scenario te leveren  voor een vervolgfilm van de succesvolle actiefilm uit 1986.

Via de entertainmentwebsite The Hollywood Reporter vernemen we dat Paramount Craig heeft ingehuurd om te werken aan de film die zal worden geproduceerd door Jerry Bruckheimer Films en Skydance Productions. De vervolgfilm zal verschijnen nadat het eerste deel opnieuw in 3D is uitgebracht in de bioscopen.

Tony Scott regisseerde de originele film in 1986 en het was de meest succesvolle film voor Tom Cruise totdat Mission: Impossible verscheen. Cruise heeft in het verleden wel eens laten weten graag aan een vervolg te willen meedoen.

Het inhuren van Craig is een grote stap in de juiste richting van de studio en kan er op duiden dat de film nu echt gemaakt zal gaan worden. Craig meest succesvolle werk tot nu toe was de film This Town, met in de hoofdrol Ben Affleck. De film bracht wereldwijd 154 miljoen dollar op. Craig's laatste werk tot nu toe was Horse Soldiers, een non-fictie boek over soldaten te paard die de Taliban bestreden in Afghanistan na 9-11.