Van Marwijk twijfelde niet aan Robben

Arjen Robben beleefde afgelopen woensdag een geslaagde rentree bij het Nederlands elftal. De aanvaller van Bayern München scoorde twee goals tegen Engeland, waardoor Oranje met 2-3 won. Bondscoach Bert van Marwijk is blij dat Robben zich zo heeft laten zien.

"Toen we na de rust het veld opkwamen, zei ik al tegen de bondscoach dat het heerlijk voelde om weer bij hem en Oranje terug te zijn," zei Robben die in Duitsland onder vuur ligt en bij Bayern probeert zijn naam waar te maken. "Daarom betekende m’n prestatie tegen Engeland veel voor mij persoonlijk. Ik kan wel stoer zeggen dat het me allemaal niets deed wat ik in Duitsland over me heen kreeg gestort, maar zo lag het niet. Het vreet toch aan je. Dit had ik gewoon even nodig. Het was een genot bij Oranje te zijn."

Van Marwijk wilde dat Robben plezier in het spel had. "Arjen moest weer vrij in zijn hoofd worden, want zelfs zo’n ervaren speler als hij heeft zijn gevoeligheden. Daar hebben we aan gewerkt en het kwam er in de tweede helft tegen Engeland uit."

De bondscoach zette de aanvaller in de opstelling tegen Engeland verrassend op links. "Het was misschien allemaal wat voorspelbaar vanaf rechts. Op links ligt toch zijn basis van jongs af aan. Dat wilde ik hem aanreiken, een houvast," zei Van Marwijk die er aan toevoegde dat het geen vaste stek betrof. Dat liet Robben zien met zijn goal door het midden en een van rechts. "De spelers hebben de vrijheid om te switchen en dat gebeurde ook. Je zag hem groeien en dan kan hij zoals tegen Engeland nog steeds beslissend zijn. Ik heb nooit getwijfeld aan Robben."