The Witcher meer dan 1,5 miljoen keer verkocht in 2011

CD Projekt RED heeft bekendgemaakt dat The Witcher-franchise meer dan 1,5 miljoen keer over de toonbank is gegaan in 2011. The Witcher 2: Assassins of Kings wist 1,1 miljoen stuks te verkopen sinds de launch in mei van vorig jaar. De overige 400.000 zijn van het origineel dat in 2007 verscheen.

Adam Badowski, hoofd van CD Projekt RED-studio, is erg tevreden over het behaalde resultaat. Volgens hem laten de resultaten zien dat de content die ze uitbrengen jaren speelbaar is. "I have to admit, though, that the sales results for The Witcher, five years on from the game's premiere, are remarkable. If anything, they prove that the content we put into our games ages well."
Digitale distributie wordt tegenwoordig gezien als de voornaamste aankoopmethode voor pc-games. Opvallend is het dan om te zien dat slechts 24 procent van de verkopen van het tweede deel werd gedaan via de digitale kanalen.

Later dit jaar mogen de Xbox 360-bezitters ook kennismaken met The Witcher, op 17 april verschijnt The Witcher 2: Assassins of Kings Enhanced Edition voor de console van Microsoft.