Kramer: "Oude mannen ISU moeten weg"

Sven Kramer heeft het gehad met de oude bestuurders in de schaatssport. De Fries werd afgelopen weekend in Moskou voor de vijfde keer wereldkampioen, maar de publieke belangstelling voor het toernooi viel tegen. Daarom moet er iets gaan gebeuren.

Kramer denkt niet dat de oude heren die de internationale schaatsunie ISU leiden met de juiste vernieuwingen van de sport gaan komen. "Die mannen moeten weg. Er moet wat gebeuren," zei Kramer tegen NUsport. Hij weet dat er steeds minder publiek op af komt en dat het daarom aantrekkelijker moet. "Er zijn te veel ritten die er niet toe doen. De series bij het zwemmen en atletiek worden toch ook niet live op televisie uitgezonden? Het probleem is eerder de marketing rond de wedstrijden."

De Fries roept op tot verandering, maar wil niet dat te veel mensen die het beter denken te weten zich ermee bemoeien. "Ik ga geen dingen schreeuwen, omdat ik het antwoord ook niet één twee drie heb. Iedereen schreeuwt maar, maar niemand komt met een antwoord. Ik ben goed in schaatsen; dat moet ik doen en andere mensen moet dat andere maar doen."