[NBA] Lin en Anthony onderuit met New York

Jeremy Lin is er niet in geslaagd New York Knicks opnieuw naar een zege op New Jersey Nets in de NBA te leiden. De revelatie van het seizoen ging met zijn ploeg met 100-92 onderuit. Lin begon zijn opmerkelijke reeks twee weken geleden tegen de Nets, maar maandag bleken 21 punten, negen assists en zeven rebounds niet voldoende.

De Knicks zagen Carmelo Anthony terugkeren van een liesblessure, maar de samenwerking tussen Lin en de vedette verliep stroef. Anthony kwam niet verder dan elf punten. Deron Williams groeide uit tot topscorer bij New Jersey met 38 punten. Hij bezorgde New York daarmee de tweede nederlaag in tien wedstrijden.

Chicago Bulls herstelde zich van de nederlaag van zondag tegen de Nets. De Bulls waren met 90-79 te sterk voor Atlanta Hawks. Derrick Rose, die vijf duels ontbrak vanwege rugproblemen, nam zijn ploeg bij de hand met 23 punten en vijf rebounds.

Dallas Mavericks was in eigen huis Boston Celtics met 89-73 de baas. Dirk Nowitzki was de gevierde man met 26 punten en zestien rebounds. De titelverdediger moest zondag nog buigen voor New York Knicks. Bij Boston waren de geschorste Rajon Rondo en Kevin Garnett en de geblesseerde Brandon Bass afwezig.

Kevin Durant en Russel Westbrook hielpen Oklahoma City Thunder langs New Orleans Hornets: 101-93. Het tweetal nam elk 31 punten voor zijn rekening. De koploper in de Western Conference boekte zijn tiende zege op rij tegen de hekkensluiter in de westelijke afdeling.

Overige uitslagen
Milwaukee Bucks - Orlando Magic 90-93
Houston Rockets - Memphis Grizzlies 97-93
Denver Nuggets - Minnesota Timberwolves 103-101
Utah Jazz - San Antonio Spurs 102-106
Phoenix Suns - Washington Wizards 104-88
Los Angeles Lakers - Portland Trailblazers 103-92
Golden State Warriors - Los Angeles Clippers 104-97


Lin en Anthony onderuit met New York (Foto: Novum)