[Jupiler League] AGOVV wint derby van GA Eagles

AGOVV moet hard vechten om de laatste plaats te ontstijgen. De drie punten die de ploeg van Hans van Arum tegen Go Ahead Eagles pakte, zijn dan ook zeer kostbaar (2-1).

Na een kwartier spelen opende Stanley Tailor de score voor de ploeg uit Apeldoorn. De verdediger werd bediend vanuit een vrije schop en kopte de bal achter doelman Peter van der Vlag. Nog voor rust kwam Go Ahead Eagles echter alweer op gelijke hoogte.

De treffer van de bezoekende ploeg was een zeer fraai afstandschot van Oscar Lopez. Het beloofde zodoende een interessante tweede helft te worden, maar AGOVV trok uiteindelijk aan het langste einde. Junior Livramento kopte raak vanuit een hoekschop en in de slotfase besliste Vojtech Schulmeister het duel.

De 28-jarige Tsjech scoorde in de 84e minuut en daarmee was het duel in het voordeel van de Apeldoornse ploeg beslist.