A. Schleck: "Concurrenten Tour rijden tegen mij"

Andy Schleck zal deze editie van de Tour de France, ondanks dat het parkoers hem niet helemaal ligt, weer als grote favoriet te boek staan. De Luxemburger houdt hoop, ondanks de hevige concurrentie.

"De concurrenten zullen nu in de eerste plaats niet voor hun klassement rijden, maar tégen mij rijden," zei hij tegen Reuters. De RadioShack-Nissan-Trek-renner weet dat er veel tijdritkilometers zullen zijn. "Maar de Tour zal niet gewonnen worden tegen de klok, maar wel in de bergen. Er zijn 25 beklimmingen, en dat zijn er' twee meer dan vorig jaar. Ik moet proberen de schade te beperken in de proloog. De tijdrit in Besançon (op negende dag, red.) is lastig en ligt me wel. Enkel voor de slottijdrit moet ik nog verbeteren," zei de jongste van de gebroeders Schleck.

De Luxemburger werd in de afgelopen edities van de Tour tweede, maar kreeg de zege van 2010 in zijn schoot geworpen toen de winnaar Alberto Contador geschorst werd en uit de uitslag geschrapt werd. Schleck zei in eerste instantie dat de papieren zege hem niet zoveel deed, maar toch is hij nog niet klaar met de editie van 2010.

Contador demareerde op de flanken van de Port de Balès, terwijl Schleck op dat moment in de aanval was, maar schakelproblemen had. "Dat zal ik nooit vergeten. Het kostte me de Tour. Kampioenen tonen fair play, en dat deed hij niet. Hij had het recht om toen te versnellen, maar dat is iets wat gewoon niet hoort."