[Jupiler League] Sparta worstelt zich voorbij Cambuur

Sparta liep in Friesland tegen een achterstand aan tegen SC Cambuur, maar de Rotterdammers vochten terug en wonnen uiteindelijk met 1-2.

Na een half uur spelen was het Charles Dissels die de thuisploeg op voorsprong zette. De rechtsbuiten bestookte het doel van Nico Pellatz. Het schot van Dissels werd van richting veranderd en trof het Rotterdamse doel.

De ploeg van Alfons Arts kon echter niet met een voorsprong de rust is, want in de 44e minuut bracht een rake kopbal van Jeremy Bokila de Spartanen weer terug in het duel. In de tweede helft veroverde de ploeg van Michel Vonk zelfs het overwicht. Vanuit een vrije trap wist Marten de Roon de winnende treffer binnen te schieten.

Doelman Robbert te Loeke had de poging van De Roon mogelijk af kunnen stoppen, de vrije trap oogde niet onhoudbaar. Desondanks ging de driepunter na Sparta, dat hierdoor FC Eindhoven van de tweede plaats afstoot.