Rosberg: "Kijk minder tegen Schumacher op"

Mercedes Grand Prix-coureur Nico Rosberg heeft toegegeven dat hij in het verleden opgekeken heeft tegen zijn teamgenoot Michael Schumacher. De Duitser behaalde de afgelopen twee seizoenen meer punten dan de zevenvoudig wereldkampioen, maar het verschil was in 2011 wel kleiner.

"Michael dichtte het gat in het kampioenschap, maar dat kwam voor een groot deel door de banden en DRS, waardoor hij in de races meer kon inhalen. Kwalificeren is sinds vorig jaar minder belangrijk. Maar Michael heeft ook zijn eigen niveau opgekrikt, zo eerlijk moet ik zijn," zei Rosberg.

"Aan het begin van vorig jaar keek ik nog echt tegen Schumacher op, maar dat is wel wat afgenomen. We ontlopen elkaar niet veel en het is meer ontspannen. Ik respecteer zijn toewijding voor deze sport en zijn aanpak. Dat is interessant om te aanschouwen."

Rosberg zelf is qua ervaring ook geen rookie meer in de Formule 1. Hij heeft al 108 races op zijn naam staan, maar heeft nog altijd geen zege geboekt. "Ik haal mijn plezier uit de races waarvan ik weet dat ik het goed heb gedaan, zoals mijn zesde plek in Abu Dhabi. Mijn tijd komt nog wel, zodra ik de juiste auto heb. Ik kijk uit naar die eerste overwinning, dat zou een geweldige ervaring zijn, maar ik heb er geen last van dat ik nog geen zeges achter mijn naam heb staan."