Cruijff wist niets van vertrek commissarissen

Johan Cruijff is niet vooraf op de hoogte gesteld van het plan van zijn medecommissarissen om op te stappen bij Ajax. "Er is met mij geen overleg gepleegd over dit besluit, zoals dat me al eerder is overkomen", laat de legendarische nummer 14 via zijn advocaat weten. "Dus ook niet over de voorwaarden waaronder het vertrek plaats gaat vinden."

Commissarissen Steven ten Have, Paul Römer, Marjan Olfers en Edgar Davids maakten donderdag bekend om gefaseerd op te stappen. Die beslissing volgt op het besluit van het gerechtshof in Amsterdam om een stokje te steken voor de aanstelling van Louis van Gaal als algemeen directeur van Ajax.

Cruijff houdt zich aan zijn belofte om zijn functie neer te leggen als de andere vier ook opstappen. Haast maakt hij voorlopig echter niet. "Het mag duidelijk zijn dat de eerste drie die straks vertrekken uit hun groep komen", wijst hij naar de andere commissarissen. "Zo kan ik er tot op het laatst op toezien dat het beleid in lijn met de wensen en de plannen van de club wordt uitgevoerd."

Nu de aanstelling van Van Gaal van de baan is, hoopt Cruijff dat er snel spijkers met koppen geslagen kunnen worden. "Het is te hopen dat iedereen binnen de club weer zo snel mogelijk kan doen waar ze voor zijn aangesteld. Ajax heeft heel veel vertraging opgelopen en voorkomen moet worden dat dit niet richting het volgende seizoen door gaat werken."