Rayonhoofden domineren televisie

Veel Nederlandse zenders passen woensdagavond hun programmering aan, omdat de rayonhoofden van de Elfstedentocht bij elkaar komen.

RTL 4 zendt woensdagavond het programma 'Elfstedenkoorts' uit en wijkt daarmee af van de gebruikelijke programmering. Van half 9 tot zeker 10 uur zal het speciale programma te zien zijn, waarin Wilfred Genee, Frits Wester, Albert Verlinde, Syb van der Ploeg en Rintje Ritsma praten over de tocht der tochten.

De persconferentie van de rayonhoofden zal waarschijnlijk tijdens het RTL-nieuws van 19.30 worden uitgezonden. Goede Tijden, Slechte Tijden gaat wel gewoon door.

De NOS zendt de persconferentie van de rayonhoofden live uit via het kanaal Journaal24. Als ze tijdens de uitzending van het Journaal plaatsvindt, wordt de uitzending daar zo veel mogelijk aan aangepast, stelt een woordvoerster.

Ook bij Hart van Nederland op SBS staan de twee uitzendingen woensdagavond volledig in het teken van de mogelijke Elfstedentocht. Als de persconferentie buiten de reguliere uitzendingen plaatsvindt, wordt de programmering van de zender onderbroken.

Het VARA-programma De Wereld Draait Door stuurt een Jakhals naar Friesland, die woensdag in de uitzending live verslag doet tijdens de bijeenkomst van het elfstedencomité.

Een woordvoerster van de Elfstedentocht liet dinsdagavond weten dat het overleg van de rayonhoofden woensdag om 7 uur 's avonds begint. Hoe lang het duurt voordat de pers de uitslag van het beraad verneemt, is niet bekend.

Rayonhoofden domineren woensdag televisie
Rayonhoofden domineren woensdag televisie (Foto: ANP)