Zoektocht naar vermiste agent gestaakt

De zoektocht naar de agent in opleiding die maandagavond verdween met zijn dienstwapen is gestaakt. De politie trekt nog wel binnengekomen tips na, maar zet op dit moment geen mensen en materieel meer in om gebieden af te speuren.

De politie zocht donderdag bij het Schildmeer naar de man, nadat op camerabeelden van een helikopter die daar woensdag in de buurt vloog een man te zien bleek die op de vermiste aspirant-agent lijkt. Inmiddels is echter bekend dat de man op de beelden niet de 30-jarige man is.

Daarna dacht de politie erover om een gebied bij Beetsterzwaag af te speuren, omdat de vermiste agent in opleiding daar nog wel eens kwam. "Maar dat gebied is zo groot en we hebben geen gerichte informatie over dat hij daar zou zijn. Dat zou zoeken zijn naar een speld in een hooiberg, dus daar gaan we nu toch niet zoeken." Wel is een helikopter met een warmtecamera over het gebied gevlogen. Dat leverde niets op.

De aspirant-agent, Friso Wouda, moest maandagavond werken in Delfzijl. Hij haalde zijn pistool op, maar verdween daarna. Of hij het wapen nog bij zich heeft, is onbekend. De vermiste man, die oorspronkelijk uit Friesland komt, is dinsdagochtend voor het laatst gezien bij een supermarkt in Groningen.