[PDC] Lewis prolongeert zijn titel

Adrian Lewis heeft zijn wereldtitel tijdens de PDC World Darts Championship 2012 weten te prolongeren. De Engelsman wist Andy Hamilton in de eindstrijd met 7-3 te verslaan. Lewis strijkt met de eindzege een bedrag van 200.000 pond op, terwijl Hamilton 100.000 pond mee naar huis nam.

De eerste set ging, na drie breaks op rij, naar Lewis. Hij gooide, in de leg die Hamilton begon, een 122-finish en kwam daarmee voor met 1-0 in sets. Ook in de tweede set gingen de breaks over en weer en ditmaal was het Hamilton die de set binnensleepte. In de derde set, waarin Lewis op een haar na geen negendarter gooide, had Jackpot aan een break genoeg om weer op voorsprong te komen.


Adrian Lewis prolongeert zijn titel tijdens het PDC WK (Foto: Pro Shots)

Toch wist Hamilton zich in de vierde set weer te revancheren. Nadat hij Lewis direct brak, wist hij zijn eigen leg met een schitterende 147-finish te behouden. The Hammer kwam vervolgens niet meer in de problemen en kwam daardoor weer op gelijke hoogte met Lewis (2-2). Lewis, regerend wereldkampioen, incasseerde in de eerste leg van de vijfde set een break, maar werkte deze later in de set weg. Daardoor ging hij de derde pauze van deze avond in met een 3-2 voorsprong in sets.

Ook de zesde set ging naar Lewis en daardoor ging voor het eerst de set naar degene die de set begon. Hamilton was echter niet onder de indruk en sleepte de zevende set met 3-0 in legs naar zich toe en kwam terug tot 4-3. Lewis mocht vervolgens de achtste set beginnen en wist deze zonder al teveel moeite te behouden en daardoor weer uit te lopen naar 5-3.

Hamilton leek zich in de negende set opnieuw terug te knokken, kreeg een pijl voor de set, maar het was Lewis die uit kansloze positie de beslissende vijfde leg won en op 6-3 in sets kwam. Lewis werd in de tiende set meteen gebroken, maar wist Hamilton twee legs later weer terug te breaken. Zodoende kwam ook deze set uit tot een vijfde leg, die Lewis mocht beginnen. Bij winst zou hij zijn WK-titel prolongeren. Lewis kreeg pijlen voor de wedstrijd, maar faalde tot tweemaal toe op dubbel-20. Hamilton wist ook zijn pijlen niet in de dubbels te gooien. Lewis wist dit een beurt later dan wel en sleepte de leg, set, partij en wereldtitel binnen.