Di Resta en Hülkenberg racen voor Force India in 2012

Paul di Resta en Nico Hülkenberg zullen in 2012 gaan racen voor het Formule 1-team Sahara Force India. Dit betekent dat Adrian Sutil ondanks zijn goede prestaties dit jaar geen contractverlenging krijgt. Een reserverijder is nog niet bekendgemaakt.

Di Resta was in 2010 al derde rijder bij Force India voor hij dit jaar zijn racedebuut voor dat team mocht maken. De Mercedes-protegé wist dit jaar in het kampioenschap dertiende te worden met 27 punten. Zijn beste plaats was de zesde in Singapore. Hülkenberg maakte in 2010 zijn racedebuut in de F1 voor Williams waar hij na één seizoen ondanks redelijke resultaten alweer mocht vertrekken. Hij streek dit jaar bij Force India neer als derde coureur en mocht veel vrijdagtrainingen rijden.

"Ik kijk uit naar mijn tweede raceseizoen in de Formule 1 en hoop me bij Sahara Force India verder te ontwikkelen," zei Di Resta. "Ik ben blij deel uit te maken van dit team, omdat ze ambitieus zijn, naar succes hunkeren en de samenwerking goed is. Ik kijk erg uit naar 2012 omdat we geloven dat we het de topteams lastig kunnen maken en een stap voorwaarts kunnen zetten."

Ook Hülkenberg is in zijn nopjes. "Ik ben blij dat ik bij Sahara Force India kan blijven en de kans krijg om volgend jaar te racen. Het was niet makkelijk om dit jaar langs de zijlijn toe te moeten kijken. Ik heb mijn best gedaan om het team te helpen en te laten zien wat ik kon. Ik kijk er naar uit om gedurende de winter de auto te helpen ontwikkelen en voort te borduren op de prestaties van dit seizoen. De eerste test in Jerez kan niet snel genoeg komen!"