'Van der Meyde vertrekt naar WKE'

Het lijkt erop dat Andy van der Meyde in WKE zijn nieuwe club heeft gevonden. Jan Oosting, technisch directeur van de Emmenaren, liet dit vandaag weten aan RTV Drenthe. Van der Meyde moet bij de Topklasser de rechterflank gaan bestrijken.

WKE hoopt vrijdag de gesprekken met de inmiddels 32-jarige Van der Meyde te voltooien. "Hij houdt zijn conditie op peil bij AGOVV Apeldoorn. Hij was vrijdag bij ons op de club en hij ziet er afgetraind uit. Mijn broer gaat veel om met mensen uit Arnhem, waar Andy vandaan komt. Zodoende zijn we met hem in contact gekomen", aldus Oosting.

De technisch directeur vervolgde: "Ik acht de kans zeer groot dat hij vanaf de winterstop voor ons speelt We hebben versterking aan de rechterkant nodig. Van der Meyde is dan optie nummer één. Rechts hangend komt hij met zijn snelheid het meest tot zijn recht."

In zijn professionele loopbaan kwam Van der Meyde uit voor Ajax, FC Twente, Internazionale, Everton en PSV. Daarnaast kwam hij achttien keer uit voor het Nederlands elftal. Daarin wist hij één keer te scoren.