Vermeer: "Ik moest er staan"

Tegen Olympique Lyonniis zette Ajax gisteravond een grote stap naar de volgende ronde van de Champions League. Doelman Kenneth Vermeer hield zijn ploeg vooral in de slotfase op de been.

Het waren een paar reddingen in de slotfase waardoor Ajax bijna zeker is van de achtste finales. En het waren ook reddingen die Vermeer persoonlijk nodig had. De laatste weken pakte hij geen punten voor zijn ploeg, maar kostte hij Ajax punten. "De trainer zei voor de wedstrijd al tegen me dat het niet in een keer weg kon zijn. Ik heb dan wel wat fouten gemaakt, maar kan mezelf daar goed overheen zetten. In mijn hoofd speelt dat ook geen rol. Ik kan over die dingen heen stappen en word daar ook niet onzeker van", aldus Vermeer na afloop tegen Goal.com.

Kenneth Vermeer
Vermeer: "Ik moest er staan" (Foto: Pro Shots)

Ajax oogde in Lyon zeker van zichzelf. De ploeg straalde vertrouwen uit en had een uur lang het betere van het spel. "Vooraf zei Frank de Boer al dat hier wat te halen viel. Ook bij hun is het de laatste weken niet goed gegaan. Onze resultaten vielen de laatste weken ook wat tegen, maar ons spel was wel goed. Vandaag was dat ook zo, zeker de eerste helft. Het is jammer dat je geen goal maakt. In de tweede helft begonnen we ook goed. Maar het laatste kwartier kwamen we niet meer onder de druk vandaan."

En in het laatste kwartier blonk Vermeer uit met cruciale reddingen. "Natuurlijk komt er dan wel spanning bij me op, maar je bent vooral gefocust. Je weet dat die bal ieder moment kan komen en dan moet ik er staan. Vooral die laatste bal van Bastos was moeilijk, maar kon hem gelukkig nog net raken."