'Honda mogelijk motorenleverancier McLaren'

Volgens Auto Motor und Sport overweegt Honda een terugkeer in de Formule 1. Het Japanse merk zou overwegen om in 2014 terug te keren in de sport, waardoor er vanaf die tijd een hiernieuwde fameuze combinatie McLaren-Honda zou kunnen zijn.

Honda besloot eind 2008 vanwege de tegenvallende resultaten de Formule 1 te verlaten. Een jaar later kocht Mercedes het team dat inmiddels omgedoopt was tot Brawn GP. Mercedes verkocht daarnaast haar 40% aandelen in McLaren dat tot eind volgend jaar nog wel het recht houdt op gratis krachtbronnen van het Duitse merk.

Voor het seizoen 2013 kan McLaren op zoek naar een nieuwe motorenpartner waarbij wordt gedacht aan Honda. De Japanse fabrikant zou bereid zijn om in 2014 weer in te stappen met de 1,6 liter V6 turbomotor. Hierdoor zal McLaren in ieder geval in 2013 nog met Mercedes-motoren racen.

De Honda-krachtbronnen hebben McLaren tussen 1988 en 1992 met Ayrton Senna, Gerhard Berger en Alain Prost in totaal vier wereldtitels opgeleverd. Daarnaast was het Japanse motorenmerk met de turbo in de jaren tachtig nog enkele malen succesvol met de wereldtitel.