Blatter: "Heb spijt, maar vertrek niet"

FIFA-president Sepp Blatter zegt spijt te hebben van zijn opmerking dat er binnen het voetbal geen racisme is en dat een handdruk genoeg was om weer de vrede tussen de spelers te sluiten. Ondanks de opschudding dat dit veroorzaakte wil de Zwitser gewoon aanblijven.

Blatter zei woensdag tegen CNN dat er geen racisme in het voetbal is. "Misschien is er een woord of gebaar dat niet correct is. Maar degene die daardoor geraakt wordt, moet na de wedstrijd zeggen 'dat was het' en zijn tegenstander de hand schudden." De Zwitser zegt nu dat racistische spelers uit het voetbal gezet moeten worden. "Zero tolerance. Dit was een goede les voor mij."

"Het spijt me voor alle mensen die zich hebben gestoord aan mijn uitlatingen," zei Blatter vandaag tegen de BBC. "Maar ik kan niet opstappen. Waarom zou ik? Het zou oneerlijk zijn om te vertrekken en dat komt bovendien niet overeen met mijn instelling, mijn mentaliteit en mijn energie."

Blatter is al langer omstreden. De Zwitser heeft een geschiedenis van minder gelukkige uitspraken. Desondanks werd hij in juni herkozen als voorzitter van de wereldvoetbalbond.