Ambitieuze doelen Williams in 2012

Het Formule 1-team Williams wil de weg naar de top weer in slaan. Dit jaar staat de renstal in het constructeurskampioenschap op een historisch dieptepunt met een negende plaats en maar vijf punten. Voor 2012 is het doel een vierde of vijfde plaats.

"We willen volgend jaar zijn waar Mercedes nu is. We willen in de top vijf. Dat is ons doel," zei hoofdengineer Marc Gillan die hiermee ambitieus is. Om dit te bereiken is een algehele herstructurering binnen het team in gang gezet. Ook worden de Cosworth-motoren ingeruild voor die van Renault en staan er nog diverse zaken op stapel. "We weten dat we op aerodynamisch gebied achterliggen. Overal in ons bedrijf hebben we ons bewust zeer hoge doelen gesteld. We moeten plaats vier of vijf halen."

Om dit te bereiken wordt ook de manier waarop updates komen aangepakt. "Tot nu toe waren er veel kleine verbeteringen, die meestal weinig extra performance brachten. Deze verbeteringen waren vaak nauwelijks te merken op de baan. Dat maakt het natuurlijk moeilijk goede feedback te geven."