Van der Sar naar Cruyff Institute

Edwin van der Sar keert terug in de schoolbanken. De oud-doelman van Oranje begint op het Johan Cruyff Institute for Sport Studie aan de opleiding International Master of Sport Management. Hij meldt zich volgende week woensdag in Amsterdam voor zijn eerste college.

De 40-jarige recordinternational, die zijn keeperscarrière deze zomer afsloot, wil graag vanuit de hoek van het management naar de sport kijken. "Ik zie mezelf niet direct weer op het veld staan", zegt Van der Sar op de website van zijn managementbureau Sport Promotion. "Deze opleiding biedt mij de kans om me te ontwikkelen op dat gebied."

De Vliegende Hollander speelde al langer met het idee om na zijn carrière de kant van het management op te gaan. "Het intrigeert me. Bij Manchester United werken maar liefst 75 mensen op de commerciële afdeling. Ik ben een aantal keer gaan kijken hoe zij daar werken en ik vond het zeer interessant", zegt Van der Sar.

Van der Sar is niet de eerste oud-sporter die de opleiding International Master of Sport Management volgt. Onder anderen oud-schaatsers Renate Groenewold en Jochem Uytdehaage en oud-wielrenner Michael Boogerd gingen de oud-Ajacied voor.