Dragon Quest X aangekondigd

Square Enix heeft vannacht, na jaren afwezigheid, opnieuw Dragon Quest X: The Wake of the Five Tribes: Online aangekondigd. Het spel is veranderd van een normale RPG naar een online RPG, maar is ook prima als singleplayer-game te spelen, en komt uit op de Wii en de Wii U.

Op de speciaal voor deze game georganiseerde persconferentie toont Square Enix onder andere het bekende battle-systeem. Die zal grotendeels onveranderd blijven, compleet met de pop-up-menus. Qua graphics ligt het niveau rond het hogere gemiddelde van de Wii-games.

De Wii U-versie ziet er vanzelfsprekend beter uit dan de versie op de Wii. Omdat Dragon Quest X: The Wake of the Five Tribes: Online op beide consoles uitkomt, is het nog maar de vraag of we deze game eerder dan midden of eind 2012 te zien krijgen. Of het een launchtitel wordt voor de Wii U bestaat onduidelijkheid.

Oorspronkelijk werd deze game al aangekondigd in 2008, waarna hij compleet van de aardbodem verdween. De 3DS zal ook nog te koppelen zijn tijdens het spelen, zodat spelers bijvoorbeeld met Tag Pass bepaalde data kunnen veranderen.