Volleyballers zetten eerste stapje op weg naar Spelen

De Nederlandse volleyballers hebben een eerste stapje gezet in het lange traject op weg naar de Olympische Spelen. Het won de vandaag in Baia Mare de eerste kwalificatiewedstrijd voor het pre-olympisch kwalificatietoernooi met 3-1 van Roemenië. De setstanden waren 25-23, 31-29, 18-25 en 25-22.

Nederland begon de wedstrijd met Nimir Abdelaziz als spelverdeler en bondscoach Edwin Benne koos verder voor de buitenaanvallers Kay van Dijk, Jeroen Trommel, Jeroen Rauwerdink, de middenmannen Rob Bontje en Wytze Kooistra en libero Gijs. Oranje begon sterk aan de wedstrijd maar kwam daarna steeds verder onder druk. Dat dwong Benne tot veel wisselen. Met name Toni Krolis bleek daarbij erg nuttig. 

De return is op 3 september in Eindhoven. Bij winst gaat Nederland verder, winnen de Roemenen de wedstrijd volgt er een 'golden set' om een winnaar aan te wijzen die naar het pre-olympisch kwalificatietoernooi gaat. Daar zal waarschijnlijk minimaal de finale gehaald moeten worden voor het olympisch kwalificatietoernooi. Bij dat toernooi, waar ook enkele toplanden aan mee zullen doen, ligt voor de winnaar een ticket naar Londen klaar.