[Bundesliga] Twee keer rood bij Duitse topper

Borussia Dortmund kwam op bezoek bij Bayer Leverkusen niet tot scoren. De wedstrijd, die twee rode kaarten kende, eindigde in 0-0.

De nummer één en twee van afgelopen seizoen stonden vanavond tegenover elkaar, maar slaagden er niet in het duel een winnaar te geven. Beide ploegen hielden elkaar in evenwicht en in de eerste helft gebeurde weinig spectaculairs. Pas wat later in de tweede helft kwam Dortmund op gang en moest Leverkusen's doelman Bernd Leno flink wat reddingen verrichten.

Leverkusen stond op dat moment al met een man minder op het veld. Michal Kadlec kreeg een rode kaart voor een harde sliding op de benen van Mario Götze en moest het veld verlaten. Diezelfde Götze schoot de bal daarna hard op de lat. Keeper Leno hield ook het schot van Shinji Kagawa uit zijn doel.

Ook Dortmund eindigde de wedstrijd met tien man. Götze kreeg zijn tweede gele kaart van de wedstrijd te pakken en zorgde er zo voor dat het duel alsnog met een gelijk aantal spelers bij beide ploegen werd uitgespeeld. Dortmund dacht met een doelpunt van Mats Hummels de overwinning op zak te hebben, maar de goal werd afgekeurd wegens buitenspel.

Zowel Leverkusen als Dortmund hebben na vier gespeelde wedstrijden zeven punten weten te bemachtigen. De achterstand van de beide ploegen op koplopers Werder Bremen en Bayern München is twee punten.