Verbeek: "Groningen nog wisselvallig"

Morgen staat Gertjan Verbeek met AZ tegenover FC Groningen. De trainer verwacht een sterke, maar wisselvallige tegenstander.

Verbeek ziet een opvallende reeks bij zijn tegenstander. "Ze gaan steeds voortvarend van start en maken in het begin van de wedstrijd hun doelpunten. Tegen NAC hadden ze bij de rust zelfs een 2-0 voorsprong. In die wedstrijd, en ook tegen Roda JC, gaven ze hun voorsprong echter net zo makkelijk weer uit handen. FC Groningen speelt goed voetbal, maar is nog heel wisselvallig", laat hij weten op de clubwebsite.

In het doel staat nog steeds de jonge Esteban Alvarado. De gezondheid van Joey Didulica is niet in orde, vertelt Verbeek. "Hij blijft spanning in zijn nek opbouwen. Met name voor Joey is dat heel vervelend. Misschien moet hij zichzelf de vraag stellen of hij überhaupt terug wil keren op het hoogste niveau. Zijn gezondheid staat voorop."

Verbeek is blij met zijn team, dat erg positief is ingesteld. "Ik vind ons verder dan vorig jaar rond deze tijd. Ondanks het verlies van belangrijke krachten. Dat komt door gewenning aan elkaar, mijn manier van werken en de speelwijze. Het is heel helder allemaal. We gunnen elkaar ook dingen. Dat is niet overal zo. Vraag dat maar aan Roy Beerens. AZ heeft een cultuur waarin de ontwikkeling van individuele sporters belangrijk is. We leveren hier maatwerk af."