Liuzzi hoopt te verlengen bij HRT

Vitantonio Liuzzi hoopt ook volgend seizoen voor HRT F1 Team uit te komen in de Formule 1. De Italiaan moest deze winter vertrekken bij Force India en kon onderdak krijgen bij het Spaanse team. Hij vindt van zijn huidige team dat er nu een basis is gelegd om volgend seizoen een stap voorwaarts te zetten.

"We hadden enkele gesprekken in de afgelopen weken, maar iedereen was met vakantie. Nu beginnen de gesprekken echt en omdat we een goede relatie met het team hebben verwacht ik geen grote problemen. Ik zei al vanaf het begin dat dit een groot avontuur was. Ik heb die kans aangegrepen en was echt gemotiveerd omdat er goede punten waren waarop we ons konden verbeteren en er een goede groep mensen was," zei Liuzzi.

Met name de inspanningen van de technische baas Geoff Willis kunnen de Italiaan bekoren. "Ik wil graag blijven, omdat ik de ontwikkeling van de auto voor volgend seizoen mee wil maken. Colin Kolles, Geoff Willis en vele anderen werken hard voor dit team en we hebben laten zien veel progressie te kunnen boeken. Daarom kijk ik er naar uit."

Liuzzi wijst er op dat HRT niet alles op volgend seizoen moet zetten. De Spaanse renstal staat dankzij de Italiaan in het constructeurskampioenschap slechts één dertiende plaats achter op Team Lotus, waardoor een tiende plaats in dat kampioenschap nog lonkt. Hij weet dat het niet makkelijk zal worden, maar wil het in ieder geval proberen.