Fer: "Heb transfer uit mijn hoofd gezet"

Leroy Fer gaat er niet meer vanuit dat hij nog deze transferperiode de overstap maakt van Feyenoord naar FC Twente. De middenvelder zal dus hoogstwaarschijnlijk volgend jaar transfervrij uit De Kuip vertrekken.

Fer, die vanmiddag een gesprek had met zijn zaakwaarnemer Rob Jansen, zet vraagtekens bij de handelwijze van Feyenoord. De Rotterdamse club houd vast aan transferbedrag van vijf miljoen euro. "Voor een speler die nog een contract heeft voor amper een jaar... Het is een onvoorstelbaar hoog bedrag. Maar goed, Feyenoord houdt voet bij stuk. Dat is de realiteit en daar moet ik dan ook vrede mee hebben. En dat heb ik nu ook", aldus Fer op de website van Sport Promotion.

Door nu te vertrekken wilde Fer een bijdrage leveren aan het financieel gezond maken van Feyenoord.  "Ik heb een aflopend contract, ben bezig aan mijn laatste jaar in de Kuip. Feyenoord komt uit een diep dal en met deze transfersom hadden de geldschieters een deel van hun investeringen terug kunnen krijgen. Het is nooit bij me opgekomen om bewust mijn laatste jaar uit te dienen en dan transfervrij de deur uit te lopen. Zo zit ik niet in elkaar."

Ondanks dat de transfermark nog twee weken open is verwacht Fer niet dat het nog tot een overgang komt. "Natuurlijk kan er altijd nog iets komen, waarvan Feyenoord denkt dat ze het in dat geval niet kunnen laten schieten. Maar dat is dan hun beslissing, niet de mijne. Het is nu aan Feyenoord. Voor mezelf houd ik geen rekening meer met een transfer. Zoals de zaken er nu voorstaan loop ik volgend jaar transfervrij de deur uit."


Leroy Fer is ook komend seizoen te zien in het shirt van Feyenoord (Foto: Pro Shots)