Black Knight Sword nieuw spel Grasshopper

Het actieavontuur Black Knight Sword ziet eruit alsof het personage door een plaatjesboek loopt. De ontwikkelaars van het Japanse bedrijf Grasshopper willen het actieavonturengenre vooral in een nieuw jasje stoppen. Inspiratie komt voort uit klassieke Japanse theateroptredens. Dat zegt een vertegenwoordiger van de game voor de camera van het gameweblog VG247.

"Black Knight Sword combineert het ouderwetse met iets nieuws, klassiek en fris gaan samen", zegt de woordvoerder. Fris is ook de werkwijze van de Japanse gamestudio, want het bedrijf wint advies in bij het Amerikaanse bedrijf Digital Extremes.

In het verleden heeft Grasshopper games gemaakt als de actiegames Killer7 en No More Heroes. Geen van deze spellen was een succes in Europa. De samenwerking met Digital Extremes moet voor succes gaan zorgen in het westen.

Black Knight Sword moet begin volgend jaar uitkomen voor de Xbox 360 en PlayStation 3. Daarnaast werkt de gamestudio aan de actiegame Lollipop Chainsaw, waarin een cheerleader met een kettingzaag zombies afslacht. Ook dit spel moet volgend jaar het levenslicht zien.