[Super Cup] Barcelona verslaat Real Madrid

FC Barcelona heeft de Spaanse Super Cup gewonnen. Na het 2-2 gelijkspel afgelopen weekend in Madrid, werd vanavond in eigen huis met 3-2 gewonnen. Lionel Messi scoorde tweemaal en Andrés Iniesta scoorde één keer. Voor Real waren Cristiano Ronaldo en Karim Benzema trefzeker. Cesc Fàbregas maakte namens Barcelona vanavond zijn debuut.

Al na een minuut spelen kreeg Real Madrid een mogelijkheid via Cristiano Ronaldo om erg vroeg de voorsprong te pakken. De Portugees vond echter Valdés op zijn weg. Real drong aan, maar het was FC Barcelona dat de voorsprong pakte. Een steekpass van Lionel Messi zorgde ervoor dat de gehele verdediging van Real te kijk werd gezet en dat Iniesta alleen op Cassillas af kon gaan. De middenvelder passeerde zijn landgenoot en zette de Catalanen op 1-0.

Real had echter al snel een passend antwoord. Benzema wist met een voorzet van links Ronaldo te bereiken, die de bal via zijn scheenbeen achter Valdés kreeg; 1-1. De Madrilenen zetten vervolgens de jacht in naar de voorsprong, maar op slag van rust zette Messi zijn ploeg echter weer op voorsprong. Uit een hoekschop kwam de bal bij Piqué, die op zijn beurt met een hakbal de Argentijn wist te bereiken. Hij verschalkte Casillas met een wippertje en zette daarmee de ruststand van 2-1 in het voordeel van Barcelona op het scorebord.

In het tweede bedrijf werd de wedstrijd grimmiger en rommelig. Toch kwam Real weer op gelijke hoogte. Benzema wist de bal in de scrimmage achter Valdés te werken. Beide ploegen leken op een verlenging af te stevenen, maar Messi scoorde kort voor tijd de bevrijdende 3-2. Het voorbereidende werk kwam mede van de voet van Cesc Fàbregas, die zijn debuut maakte voor Barcelona. In de slotfase kreeg Marcelo nog rood na een onbesuisde actie op diezelfde Fàbregas. Vervolgens brak er een hoop tumult uit, waarbij ook David Villa en Mesut Özil een rode kaart kregen.

Lees hier het liveverslag van deze wedstrijd terug.