Rooney aanwezig bij afscheid van der Sar

Wayne Rooney is komende woensdag aanwezig bij het afscheid van Edwin van der Sar in de Amsterdam Arena. De sterspeler van Manchester United heeft zijn komst bevestigd.

In de Arena zullen woensdag drie wedstrijden gespeeld worden. Begonnen word met een wedstrijd tussen D1 ploegen van Ajax en Manchester United. Daarna zal het Ajax van 1995, onder leiding van Louis van Gaal, het opnemen tegen het Oranje van 1998 met Guus Hiddink als coach.

Bij Ajax hebben Finidi George en Nwankwo Kanu hun komst toegezegd. Eerder werd ook al de komst bekend van Danny Blind, Frank en Ronald de Boer, Patrick Kluivert, Jari Litmanen, Marc Overmars en Frank Rijkaard. Namens Oranje zullen Dennis Bergkamp, Giovanni van Bronckhorst, Ruud Hesp, Pierre van Hooijdonk, Wim Jonk, André Ooijer, Richard Witschge, Aron Winter en Jaap Stam aan de aftrap verschijnen.

Als laatste is er een wedstrijd tussen het huidige Ajax en een door Van der Sar samengesteld 'Dream Team'. Naast Wayne Rooney zullen nog ook Ryan Giggs, Alessandro Del Piero, Paul Scholes, Michael Carrick, Rio Ferdinand, Louis Saha, Rafael van der Vaart en Nemanja Vidic deelnemen.