Klinsmann nieuwe bondscoach Team USA

Jürgen Klinsmann volgt Bob Bradley op als bondscoach van de Verenigde Staten. Dat heeft voorzitter Sunil Gulati van de Amerikaanse voetbalbond US Soccer bekendgemaakt. Klinsmann is met een Amerikaanse getrouwd en woont al jaren in de VS. Sinds hij in 2009 werd ontslagen bij Bayern München zat hij zonder werk.

De 46-jarige Klinsmann was tussen 2004 en 2006 al bondscoach van Duitsland. Door Die Mannschaft frisser en aanvallender te laten spelen en op het WK in eigen land derde te worden, werd Klinsi als trainer mateloos populair. In het seizoen 2008-2009 was hij hoofdverantwoordelijke van Bayern München, maar in het Zuid-Duitse hield hij het maar tot eind april 2009 vol.

Klinsmann, die als voetballer uitkwam voor Stuttgarter Kickers, VfB Stuttgart, Internazionale, AS Monaco, Tottenham Hotspur, Bayern München en Sampdoria, speelde 108 interlands voor Duitsland. De oud-spits scoorde daarin 47 keer. Met Duitsland werd hij in 1990 wereldkampioen en in 1996 Europees kampioen.

Klinsmann wordt maandag officieel gepresenteerd. Negen dagen later staat zijn eerste duel als keuzeheer van de Amerikanen al gepland. Dan oefent de VS in Philadelphia tegen Mexico.