Hamilton: "Doe weer mee om wereldtitel"

Lewis Hamilton won vandaag de Grand Prix van Duitsland. De Brit stuurde vandaag zijn McLaren naar de zege voor Fernando Alonso en polesitter Mark Webber. Hij dacht na zijn zege zelfs al weer aan de wereldtitel, hoewel hij nog wel een straatlengte achter kampioenschapsleider Sebastian Vettel staat.

Hamilton vond zijn zege op de Nürburgring eentje die erg fraai was. "Als je ronde na ronde zo dicht bij elkaar rijdt, draait het allemaal om precisie. Niks mag verkeerd gaan, alles moet perfect zijn. En dat was het vandaag. Ik moest rijden met mijn hart, maar ook met mijn hoofd. Als het dan lukt, is dat een enorm bevredigend gevoel," zei de Brit na afloop van de race.

De McLaren-coureur staat nu in de strijd om het kampioenschap 82 punten achter op Vettel. Een achterstand die volgens Hamilton groot is, maar niet onmogelijk is om nog weg te werken. "Het zal enorm zwaar worden om wereldkampioen te worden, maar sinds vandaag doe ik in elk geval weer mee in die strijd. Als we deze vorm kunnen vasthouden is het nog mogelijk."

Teamgenoot Jenson Button kwam niet aan de finish. "Mijn start was dramatisch, ik had enorm veel wielspin en werd door drie man ingehaald. Daarna kwam ik achter Petrov te zitten, die minder snel was dan ik, maar waar ik niet aan voorbij kwam. Uiteindelijk hield de stuurbekrachtiging ermee op, wat weer het gevolg vwas van een hydraulisch probleem. Enorm teleurstellend, maar de zege van Lewis toont in elk geval aan dat we op de goede weg zijn."