Glock tot 2014 bij Virgin

Timo Glock heeft zijn contract met Marussia Virgin Racing tot 2014 verlengd. De 29-jarige Duitser rijdt sinds vorig jaar voor het team in de Formule 1, nadat Toyota eind 2009 de stekker uit haar F1-activiteiten trok. Het Formule 1-debuut van Glock was in 2004 voor het toenmalige Jordanteam.

"Ik ben blij dat ik kan melden dat Marussia Virgin Racing in de komende jaren in mijn Formule 1-carrière mijn werkgever zal blijven. Ik ben blij dat ik het nieuws voor mijn thuisrace van vandaag in Duitsland bekend kan maken, daar waar mijn carrière begonnen is. De afgelopen achttien maanden zijn zwaar geweest, maar dat was ook de verwachting. Ik wist als coureur zijnde dat ik enkele stappen achteruit moest zetten om daarna weer vooruit te kunnen," zei Glock.

De Duitser had het de afgelopen periode zwaar, omdat de door Nick Wirth volledig met de computer ontworpen bolides niet brachten wat er van verwacht werd. Virgin besloot daarom vorige maand om Wirth op straat te zetten en op een meer conventionele manier te gaan werken. Hiertoe werd onlangs tot vreugde van Glock een overeenkomst met McLaren gesloten, waardoor er op technologisch gebied stappen vooruit kunnen worden gezet.