Castelen maakt eindelijk rentree

Romeo Castelen heeft na langdurig blessureleed aan zijn knie zijn rentree gemaakt voor Hamburger SV. De Duitse club speelde een oefenwedstrijd tegen FC Zwolle.

HSV ging met 3-1 ten onder in het slechts 45 minuten durende duel. Norair Mamedov had Zwolle op voorsprong gezet. David Jarolim had de gelijkmaker namens HSV gescoord. Een eigen doelpunt van Ashton Philip Götz en een treffer van Mustafe Saymak waren genoeg voor de Zwolse zege.

Castelen kampte maar liefst 657 dagen met een blessure. Hij onderging gedurende die periode vier knieoperaties. Ondanks dat hij vorig seizoen geen minuut in actie kwam voor HSV, mocht hij toch bijtekenen. Hij heeft nu een zogenaamd prestatiecontract, zodat hij betaald wordt aan de hand van zijn speelminuten.

De 28-jarige speler zei eerder dat hij, ondanks de tegenslagen, nooit aan opgeven heeft gedacht. "De eerzucht, de wil en de hoop zijn er altijd geweest', zei hij op de clubwebsite. Hij heeft zichzelf nu als doel gesteld om over een langere periode fit te blijven en wil vooral niks forceren.