Nieuwe directeur: "Renault blijft in Formule 1"

Renault zal voorlopig niet uit de Formule 1 stappen, zo meldt de nieuwe operationele directeur Carlos Tavares. In het verleden dacht het Franse merk nog over terugtrekking uit de koningsklasse, maar Taveres vindt de sport voor het merk vele voordelen oplevert.

"Na slechts zes dagen in deze functie bezocht ik al een Grand Prix, in Silverstone, omdat ik geloof dat de Renault Group veel passie voor auto's, autosport en Formule 1 bevat. Het is ook mijn manier om te tonen dat we die passie moeten koesteren binnen de Renault Group, zodat alle partners en werknemers kunnen profiteren van onze betrokkenheid, met het uiteindelijke voordeel voor onze klanten," zei Tavares.

"Het is cruciaal dat we het talent in onze Formule 1-afdeling in Viry-Chattilon koesteren en daar springen we voorzichtig mee om. Ik weet dat we veel engineers in dienst hebben die streven naar een verbetering van hun kennis en begrip, in het veld. We hebben ook een dialoog en interactie tussen de Formule 1-afdeling en de rest van het bedrijf op gang gebracht om de technologieën nog beter te vertalen naar onze productie-auto's."