MS: Kinect wordt niet opgedrongen

Ondanks de grote focus van Microsoft op Kinect tijdens de E3 2011 en het statement dat elke first party-game vanaf nu Kinect-ondersteuning zal gaan krijgen, heeft Dennis Durkin in een interview laten weten dat de core-gamer niet bezorgd hoeft te zijn. Ze zullen Kinect niet opdringen.

Durkin benadrukt wederom dat ze Kinect niet zullen opdringen aan gamers en dat je er altijd voor kunt kiezen om het niet te gebruiken. Wel denkt hij dat Kinect de ervaring kan verbeteren.

“If people want to do it and they think it enhances the experience, I think consumers will embrace it and they’ll do it, but that’s the bar that they’ll expect.”

Hij vindt dat het belangrijk is dat ze ook voor de core-gamer een manier weten te vinden om Kinect op een goede manier voor hun te gebruiken. Kinect samen gebruiken met de controller is voor hen dan ook het meest ideaal.

“We’re not dogmatic about, ‘Hey, no controller. It’s got to be 100% no controller.’ What you’re seeing is a lot of experimentation across that spectrum of, ‘Hey, here’s a totally controller based experience that’s been a controller based experience for 10 years, so people are very, very ingrained in how they interact in that experience,’ to, ‘Here’s the other end of the spectrum, which is a totally Kinect-based experience. You don’t need a controller.’"

Dennis Durkin