Schumacher kijkt uit naar eigen bocht op Nürburgring

Michael Schumacher kijkt er naar uit om op de Nürburgring door zijn eigen bocht te gaan racen. De Audi-S werd in 2007 vernoemd in Schumacher-S na het stoppen van de zevenvoudig wereldkampioen. Dit jaar kan hij er voor het eerst in een Formule 1-bolide doorheen racen, omdat de Grand Prix van Duitsland vorig jaar op Hockenheim verreden werd.

"Ik ben enorm trots dat er een bocht naar mij vernoemd is op een circuit met zoveel traditie. Dit jaar zal ik er voor het eerst zelf racen en wie weet geeft het me extra snelheid," zei Schumacher in de voorbeschouwing op zijn thuisrace. Hij weet dat de Mercedes in Groot-Brittannië updates heeft ondergaan en voor de Nürburgring nog wat verbeteringen aan het uitlaatsysteem zal krijgen. "Ons nieuwe uitlaatsysteem heeft in ons Engeland al wat vooruitgang bezorgd en die lijn hopen we op de Nürburgring dooor te zetten."

Teamgenoot Nico Rosberg mag als PR-stunt een ronde gaan rijden op de Nordschleife met de Mercedes W196 waarmee Juan Manuel Fangio in 1954 wereldkampioen werd. "Heel bijzonder om met die auto te mogen rijden. Een auto met zo’n rijke historie op de legendarische Nordschleife, dat moet wel heel bijzonder worden. Maar ik kijk ook enorm uit naar de Grand Prix zelf," zei de Duitser.