Sigthórsson: "Ik ga genieten"

Kolbeinn Sigthórsson is onlangs overgekomen van AZ naar Ajax. De IJslander zal de rol van spits op zich nemen bij de Amsterdammers. Vandaag maakt hij zijn officiële debuut in de oefenwedstrijd tegen 1. FC Nürnberg.

"Ik ga zeker genieten van mijn eerste minuten als spits van Ajax," vertelde de nieuwe nummer 9 op de clubsite. Op dit moment verblijft Sigthórsson samen met zijn teamgenoten in Duitsland. Hij deelde daar een kamer met Miralem Suljemani. "Miki heeft mij deze week erg geholpen. Hij was in Duitsland mijn kamergenoot. We hebben veel over Ajax gepraat."

De trainingsmethode van Frank de Boer heeft bij de 21-jarige spits veel indruk gemaakt. "Ik heb nog niet eerder meegemaakt dat de trainer zo fanatiek meedoet. Aan alles kun je zien dat Frank de Boer een wereldtopper is geweest. Voor mij als spits is het natuurlijk erg leuk om duels met je eigen trainer uit te vechten. Op de training moet je laten zien wat je kan."

"Bij positiespel is hij echt heel sterk. En laat hij tijdens het partijspel vooral de bal het werk doen. Fysieke duels probeert hij zoveel mogelijk te vermijden," vervolgde Sigtórsson. De versbakken Ajacied maakt vandaag zijn eerste spelminuten, hij kijkt hier naar uit. "Het zal een mooi moment worden met nummer 9 op mijn rug en de drie sterren boven het Ajax logo. Ik zal die eerste minuten heel erg koesteren en er ook bewust van genieten."