Beenhakker: "Dat stelletje snotneuzen van twintig jaar"

Leo Beenhakker, voormalig technisch directeur van Feyenoord, blijkt verbolgen over de manier waarop Mario Been is ontslagen bij de Rotterdammers.

"Dat stelletje snotneuzen van twintig jaar - de Cabralletjes en Leerdammetjes van deze wereld, zeggen dat de trainer weg moet. De directie is het daar niet mee eens, maar neemt wel afscheid van Mario. Dat is ten hemel schreiend. Als je weet hoe dicht Mario bij de spelers stond, hoeveel gassies hij zijn debuut heeft laten maken", aldus Beenhakker tegenover De Telegraaf.

"Misschien moeten Cabral en Leerdam maar solliciteren als directeur. Het is toch ongelooflijk dat dertien van de achttien knulletjes vertellen dat Been weg moet? Oneens, zegt de directie, maar accepteert het wel. Vervolgens wordt de volledige verantwoordelijkheid bij de spelers gelegd. Daar zijn maar drie letter voor: L-A-F."

Beenhakker vermoedt dat een aantal officials een verdachte rol hebben gespeeld in de gang van zaken. "Ik zit nog kort genoeg boven op Feyenoord om te weten dat dit in scène is gezet, dat er één groot spel is gespeeld. Dit komt een aantal hoge heren heel goed uit."

Beenhakken en Been werden bij hun aanstelling beoogd als de belangrijkste mensen om Feyenoord er weer bovenop te helpen. De Rotterdamse club moet echter uitkijken naar een nieuwe methode om Feyenoord weer de topclub van weleer te laten worden.