Messi: "Vanaf nu een andere Copa América"

Lionel Messi denkt dat er na de 3-0 overwinning op Costa Rica een andere Copa América is aangebroken voor Argentinië. 

Tijdens de wedstrijd tegen Colombia kreeg de Argentijnse ploeg nog een fluitconcert te verwerken. Vooral Lionel Messi moest het ontgelden. Daar was tegen Costa Rica geen sprake van, en daar was Messi de supporters dankbaar voor. "'Ik wil allereerst het publiek in Cordoba bedanken voor de steun voor de ploeg en in het bijzonder voor mij, op een moment dat we het nodig hadden", zei hij na afloop.

Argentinië moest tegen Costa Rica winnen om niet al in de eerste ronde uit de Copa América te vliegen. Gewonnen werd er, met 3-0, en Messi had daar met twee assists een belangrijke bijdrage in. "Nu begint er een andere Copa América", denkt de speler van Barcelona. "Wij willen het beste voor Argentinië."

De bondscoach van Costa Rica toonde zich een goede verliezer. "We hebben gespeeld tegen de beste ploeg van het toernooi", zei Ricardo Volpe. "Mijn ploeg had de bal nooit. In de rust heb ik mijn spelers gezegd: Als je de bal niet hebt, dan is het bedankt en tot ziens! Op basis van de wedstrijd van Argentinië tegen Colombia dacht ik dat we bij konden blijven. Maar als je de bal niet hebt, dan houdt het op."