Burgemeester Schiedam weg om negatieve publiciteit

Burgemeester van Schiedam Wilma Verver (VVD) heeft woensdag haar ontslag ingediend. In een brief aan de commissaris van de koningin noemt ze als reden de aanhoudende negatieve publiciteit over haar en haar gezin, meldt de provincie Zuid-Holland.

Verver liet eind vorige maand nog weten tijdelijk een stapje terug te doen vanwege een integriteitsonderzoek dat tegen haar loopt. Verver kwam ze in opspraak nadat ze in conflict met een aannemersbedrijf was gekomen, waardoor het bedrijf minder opdrachten zou hebben gekregen. Daarop stelde de Schiedamse gemeenteraad een onafhankelijk onderzoek in naar Verver. Verder kwam ze in het nieuws omdat ze op kosten van de gemeente chauffeurs inhuurde.

Volgens de 53-jarige Verver staat haar beslissing los van het onderzoek. Ze wil en kan naar eigen zeggen niet meer functioneren in de 'hetzeachtige sfeer' die volgens haar in de afgelopen tijd is ontstaan. "Er is een soort vrijbrief ontstaan om alle vormen van emotie te adresseren aan de burgemeester. Dit treft niet alleen mijn functioneel handelen maar bovenal mijn privéleven", schrijft Verver aan de commissaris.


Burgemeester Schiedam weg om negatieve publiciteit (Foto: Novum)