Button komt op voor Hamilton

Jenson Button wil zijn teamgenoot bij McLaren, Lewis Hamilton, niet afvallen. Beide Britten kenden in de Grand Prix van Canada een aanrijding met elkaar waarbij Hamilton uitviel en Button ondanks de schade verder kon rijden. Button vindt de agressieve rijstijl van zijn teamgenoot zelfs de reden waarom hij voor McLaren is gaan rijden.

"Lewis zorgt voor veel krantenkoppen en veel daarvan zijn omdat hij gewoon zo verdomde goed is. Hij is een racer, een vechter. Voor mij was dat een van de redenen om naar McLaren te gaan. Ik wilde het opnemen tegen een supergetalenteerde coureur, een van de beste die de Formule 1 ooit heeft gezien. Het is goed om hem op het circuit uit te dagen. We hebben veel respect voor elkaar en we strijden vaak tegen elkaar. We hebben elkaar nog nooit eerder geraakt. We hebben elkaar altijd de ruimte gegeven," zei Button tegen Press Association.

De Brit heeft dan ook geen enkele moeite met het rijden van Hamilton. "Zijn rijstijl is agressief en hij zoekt altijd de gaten op. Soms heeft hij het bij het juiste eind en soms niet. Maar dat geldt voor ons allemaal. Hij bevindt zich gewoon veel vaker in die positie dan anderen. We hebben erover gepraat. Hij wilde me passeren en ik wist niet dat hij naast me zat. We raakten elkaar en dat was jammer. Maar hij hield zich er goed onder en hij was na de race zelfs een van de eersten die mij feliciteerde, wat ik erg leuk vond."