Roda JC laat De Fauw niet zomaar gaan

Roda JC legt zich niet zonder slag of stoot neer bij het vertrek van Davy de Fauw. De verdediger is dicht bij een akkoord met het Belgische Zulte Waregem.

De Belg heeft zelf al een akkoord bereikt met de nieuwe club van trainer Darije Kalezic. Zulte Waregem moet er nog wel uitkomen met Roda JC. En de Limburgers zijn niet van plan De Fauw zomaar te laten gaan. "Davy is de aanvoerder van Roda JC en die laten we niet zomaar gaan. Ik zie het nog niet gebeuren dat Zulte met het door ons gewenste bedrag over de brug komt", zegt Gerard Wielaert, technisch directeur van Roda JC, in De Telegraaf.

De Fauw vindt het tijd voor een nieuwe stap. "Ik ben een beetje klaar hier", zegt hij in het Algemeen Dagblad. "Al langer wilde ik graag naar Duitsland of België. Waregem heeft grote ambities en wil binnen drie jaar vast in de top vijf staan."

De Fauw speelt al tien jaar in Nederland. In 2001 begon hij bij Sparta, de club die hij medio 2006 verliet voor Roda JC. Daar speelt de verdediger inmiddels alweer vijf seizoenen.