Hamilton verwacht spektakel in Monaco

McLaren-coureur Lewis Hamilton denkt dat de Pirellibanden voor veel spektakel zullen zorgen in Monaco. In het Prinsdom zal dit weekend gereden worden met de superzachte en de zachte banden, waardoor het belang van de banden groter zal zijn dan dat van de verstelbare achtervleugel die beperkt ingezet mag worden.

"Ik denk dat de Grand Prix van Monaco dit keer anders wordt dan we zijn gewend. De combinatie van de achtervleugel, KERS en de Pirelli's staat garant voor spektakel en ik verwacht dat we dat in Monaco ook te zien krijgen," zei Hamilton die gisteren nipt achter Sebastian Vettel in Spanje tweede werd. "Als we onze achtervleugel mogen verstellen, gaat het om een gebied van driehonderd meter. Dat is vrij kort en niet lang genoeg om de voordelen tot uiting te laten komen. Ook werkt de aerodynamica pas optimaal zodra we alweer moeten remmen voor de eerste bocht. Daarom is de invloed van de vleugel kleiner."

De slijtage zal op het stratencircuit volgens de Brit geen probleem vormen. "Ik denk dat het minder erg wordt dan in Turkije en verwacht dat de banden voor een geweldige race gaan zorgen. Het verschil in status van de banden biedt kansen op inhalen. Ook voor marbles heb ik geen angst. De stukjes rubber springen vaak pas van de band af in het laatste deel van snelle bochten, maar Monaco is een circuit waarop de snelheden niet hoog liggen. Ik verwacht dat het niet zo erg wordt als bijvoorbeeld in bocht acht in Istanbul het geval was."